lunes, 19 de marzo de 2012

Dilma Rousseff , guanya un premi per treballar en favor de la igualtat de gènere.

Succeeix a Luiz Inácio Lula da Silva en la presidència del Brasil. I tot i que va arribar a l'ombra d'aquest gran mite, poc a poc s'ha anat guanyant  el respecte i l'admiració del seu poble, i la resta del món.

Dilma Rousseff Presidenta de Brasil
És una dona de tarannà tranquil i silenciós, parla poc  i es deixa veure poc. Presumeix poc del seu passat d'ex guerrillera, ex pressa i ex torturada per la dictadura militar. Però ha captivat a tots amb els resultats que la seva gestió  està aconseguint.

No es felicita per la millora de la sanitat, sinó que s'indigna en públic quan s'assabenta que  hi ha hospitals  que tenen màquines per fer mamografies guardades  per falta de tècnics. I mentres tant les dones segueixen sense poder fer un diagnòstic preventiu.
El primer any de mandat va expulsar sis ministres per corruptes, i així exemplificar la seva política de lluita eficaç i transparent.
Poc a poc, es van veien els resultats de la seva gestió, arreu del país.

El Congrés li acaba d'atorgar el Premi Bertha Lutz, per als qui treballen en favor de la igualtat de gènere. En el discurs que va oferir en l'entrega va dir: "Estic convençuda que el segle XXI serà el segle de la dona". Tot i que també va afirmar que la lluita pels drets de la dona cal complementar-la amb la recerca de la igualtat racial i moltes altres igualtats.


No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...