viernes, 23 de marzo de 2012

25 de març torna MAD MEN !

Moderna de pueblo (http://modernadepueblo.com/)
Semblava que no arribaria mai aquest dia! però diumenge a la nit arranca la cinquena temporada de MAD MEN!

S'ha parlat molt del rol de les dones en aquesta sèrie americana. Masclista a més no poder, i la qüestió és:
és masclista perquè reflexa  fidelment la societat americana dels anys 60, o els guionistes són masclistes i deixen clara la seva postura davant del tema?... 
Protagonistes femenines Peggy Olson, Betty Draper i Joan Harris



La majoria opinen que és un reflex fidel de la realitat americana dels anys 60, i que les protagonistes femenines representen també la realitat de la dona en aquella societat.

Betty Draper (January Jones)

 Betty Draper representa el passat.
Criada segons una educació clàssica, li van ensenyar que el lloc de la dona era la cuina i que el seu deure era satisfer el marit. Però es van oblidar d'explicar-li que la realitat no era com la de les pel·lícules en technicolor i que els matrimonis no sempre son feliços.
Eternament deprimida, Betty Draper personifica la insatisfacció de la dona casada de classe mitja alta, no hi ha res que la satisfaci, i no acaba de trobar la felicitat en la seva perfecta vida de club de camp.

Joan Harris (Joan Holoway)

Joan Harris és el present.
És la dama de ferro, eternament cínica, que viu els excessos de la vida igual que els homes, però sense trencar la moralitat social.
Li està permès jugar, sense que es noti, i es la reina de l'ocult i els secrets, de la doble moral i de sortir-se amb la seva.
Té ànsies de poder i realització social, però accepta el seu lloc en els esquemes socials. Com a cap de les secretaries és la guardiana del decoro i les bones costums entre les noies del despatx, era que ella se les salti constantment.

Peggy Olson (Elisabeth Moss)
Peggy Olson és el futur.
Completament diferent a la Betty i la Joan, la Peggy té una cosa ben clara: una dona és igual que un home.
 
Per l'època aquest és un plantejament radical, i la porta contínuament a donar-se cops contra un mur de ciment. A base de talent  i coratge va guanyant-se el seu lloc en un món d'homes.
Per posar-se a nivell del altres ha de fer grans sacrificis, ja que segons la mentalitat de l'època era difícil valorar-la només pel seu intel·lecte.
Jo ho tinc clar, per mi la millor és la Peggy, i per tu?
 





1 comentario:

Pilar dijo...

La peggy, però amb matissos. A la dona no li cal ser igual que un home.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...